Samenwerken aan een betere wereld voor iedereen

De organisatie: Woord en Daad weet zich geroepen ‘om Gods liefde en barmhartigheid op aarde te weerspiegelen en door te geven’. Woord en Daad werkt wereldwijd in 22 landen, voor vele kwetsbare doelgroepen en streeft naar een zelfstandig bestaan voor iedereen.

Woord en Daad verbindt mensen, organisaties en sectoren binnen een land én over landsgrenzen heen. Dit gebeurt via de programma’s Agrarische ontwikkeling, Beleidsbeïnvloeding, Bewustwording, Duurzaam water, Educatie, Noodhulp en weerbaarheid, en Werk en opleiding.

De uitdaging: Hoe kan de software van BEDDERx bijdragen aan een systeemverandering, bijvoorbeeld door het helpen verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs in Guatamala?

Achtergrond: Onderwijs is een van de vier speerpuntprogramma’s van Woord en Daad, omdat dit aan de basis van ieders welzijn staat. De meer dan 140.000 leerkrachten in Guatamala spelen hierbij een belangrijke rol, maar vaak hebben ze meerdere banen naast elkaar om in hun onderhoud te kunnen voorzien. Deze versnippering van aandacht leidt niet tot de benodigde onderwijskwaliteit.

Gewenste ‘outcome’ van dit project: de onderwijskwaliteit in Guatamala verhogen

Woord en Daad richt zich op Educational Growth (verdieping en verrijking), zodat:

  • leerkrachten zich fulltime op hun vak kunnen richten;
  • leerlingen profiteren van beter onderwijs.

Een project waarvan de outcome levens verandert

  1. Met nudges en (kennis)boosters helpen we de deelnemers aan de training om gedurende een langere periode met een onderwerp aan de slag te gaan. De leerkrachten worden gestimuleerd om de nieuwe kennis te implementeren en (dagelijks) in de praktijk toe te passen.
  2. Het effectvan de training wordt gemeten en geëvalueerd, zodat er continu kan worden geanticipeerd op de outcome. We meten o.a.:
  • het gedrag van de leerkracht;
  • het welbevinden van de leerkracht;
  • het welbevinden van de leerlingen.

We meten doorlopend, super-laagdrempelig en persoonlijk d.m.v. meet-nudges. Door het grote aantal deelnemers geeft dit een reëel beeld van de ontwikkelingen, zodat we kunnen evalueren en waar nodig kunnen bijsturen.

‘One of the things I really like, is that de nudges really changed my way of thinking as a teacher.

Garçon Slandell

Volledige quote

‘One of the things I really like, is that de nudges really changed my way of thinking as a teacher. I would like to quote one of them: What prevents us from learning? That stayed in my head the whole day.

Also, the nudge that talks about the yellow objects in our environment helped me to realize that details in my lessons are very important. I have to point at details to make my students see those details.

I also really liked the ‘Goals’ and the ‘Notes’ part of the app. It helps me to look back and see the results I accomplished and creates more impact.’

Garçon Slandell

Impactvolle, meetbare en bij te sturen gedragsontwikkeling

Samen met Woord en Daad werken we aan steeds effectievere methode voor impactvolle, meetbare en bij te sturen gedragsontwikkeling. Hier profiteren de leerkrachten van, hun leerlingen én de mensen in hun omgeving. Zo ontstaat een vliegwieleffect waardoor steeds meer mensen meer kans krijgen op een gezonde toekomst!

Heb je zelf een project waarin gedragsontwikkeling en systeemverandering een belangrijke rol speelt?

We denken graag met je mee!

Wil je een demo om te zien wat BEDDERx is?

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

BEDDERx Whats app

×