Transcript

Mijn naam is Marien Klein. Ik geef leiding aan drie bedrijven in coaching, advies en arbeidsbemiddeling. Jufmeester is er een van de vervangingspool in een hele specifieke nice, protestants christelijk en reformatorisch basisonderwijs. De afgelopen vijf jaar zijn we flink gegroeid met de pool. En wij worstelen wel met het stukje contact, het psychologisch contact met onze invallers.

Het zijn soms best wel eenlingen. Ze lopen op scholen met de jufmeester-badge, om maar even spreekwoordelijk te zeggen en van hoe kunnen wij ze blijven bereiken en het gevoel geven ergens bij te horen. BEDDERx is daar een heel mooi voorbeeld van. Juist even acht uur ‘s ochtends nog even die trigger van “Je staat er niet alleen voor” of “Denk hier nog even aan”. De aanleiding om voor BEDDERx te kiezen was vooral de eenvoudigheid van het systeem. We wilden niet weer een app om een app te hebben, maar wilden een app hebben die een beetje ludiek, beetje easy going was.

En dat leek mij bij BEDDERx mooi met de nudges. Je kunt ze zelf instellen ,zelf insturen, en dat was voor ons één van de belangrijke redenen.

Het succes van BEDDERx is natuurlijk ook de adaptiviteit van hoe wordt het geadopteerd door de mensen in de pool? En dat was voor ons best wel heel spannend. Mensen die invallen in zijn niet altijd dagelijks aan het werk. Zitten ze erop wachten? En we zijn blij verrast. Ruim tweederde van de pool heeft inmiddels de app gebruikt. En dat was boven verwachting. We kijken alweer naar vervolgstappen.

Bekijk ook andere klantcases op de klantenpagina.

×

BEDDERx Whats app

×