Je eigen app om te nudgen, meten en monitoren

Je wilt je eigen app. Een eenvoudige app, zonder er veel tijd en geld aan kwijt te zijn. Regel het met de BEDDERx software voor nudgen, meten en monitoren. Je eigen logo en nudges, plus een beetje ondersteuning van BEDDERx. Houd het betaalbaar en realiseer het snel. Lees hieronder hoe vijf heel verschillende klanten laagdrempelig zijn gestart.


Training & Coaching

Cursisten tussentijds stimuleren om te blijven oefenen

Je geeft al jaren aan bedrijven training over teamcultuur en ethisch leiderschap. Voor deze groepen heb je een innovatief, eenvoudig idee: Je training moet een reis worden die de gedragsverandering van cursisten ook in hun dagelijkse praktijk ondersteunt. Hen helpt om te functioneren in nieuwe werksituaties. Je wilt een app waarmee je cursisten tussen trainingsdagen in oefenen en waarmee ze hun reis na de training nog een tijdje vervolgen. Het maakt de trainingsdagen afwisselender, mensen gaan van elkaar leren en ze blijven gestimuleerd om ‘van weten naar doen’ te komen.

Je wilt het graag proberen: klein beginnen, met één groep. Beperkte aanloopkosten, zélf aan de knoppen als dat kan.

Je oplossing bij BEDDERx

Je lanceert je eigen app voor ethisch leiderschap met behulp van de BEDDERx-software. Alles met je eigen logo, content, nudges en meetvragen, geconfigureerd zoals jij dat wilt. Je beschikt over je eigen dashboard om gebruik en vorderingen te volgen. Daarnaast kun je actief de meningen en waarderingen van deelnemers ophalen. Zo krijg je inzicht in wat je deelnemers belangrijk vinden. De lancering in de app stores laat je aan BEDDERx over, wel zo prettig.

Voorbereiding? Je hebt aan twee avonden genoeg. Plus de jaarlicentie voor twintig trainees. Binnen een maand na je eerste telefoontje met BEDDERx ben je live. Mooi op tijd voor je volgende groep.

Dubbele winst: Je opdrachtgever heeft meer effect op de werkvloer, die komt bij je terug. En jij onderscheidt je van je concurrenten.

In je goede-doelenorganisatie of NGO

Eigen app om impact te meten en inhoudelijk te nudgen

Je projecten zijn op impact gericht en daarom wil je beter laten zien welk verschil ze maken in het leven van de deelnemers. Nu stuur je nog halfjaarlijks een set vragenlijsten uit en neem je enkele interviews af. Maar omdat je het vooral van ‘de verhalen’ moet hebben is de juiste respons lastig te verkrijgen. Aan je projecten nemen meerdere lokale partijen deel, die constructief moeten samenwerken. Je plan is nu het meten van effect en de beoogde samenwerking beter in een app te ‘vangen’. Met prikkelende, goed-getimede microchallenges, specifiek gericht op de samenwerking tussen partners. Maar ook met meetvragen via die app over wat het project in het leven van mensen betekent.

Je oplossing bij BEDDERx

Je krijgt een eigen app in je huisstijl. In no-time heb je een eerste serie nudges en meetvragen klaargezet, in het Nederlands of in het Engels te gebruiken. Het projectdashboard toont je tussentijds de voortgang. De oplossing helpt je deelnemers om ‘van weten naar doen’ te komen en de monitoring biedt handvatten om tussentijds bij te sturen en bottlenecks te bespreken.

Voorbereidingen? BEDDERx heeft drie voorbereidende bijeenkomsten nodig om drie van je projectmedewerkers te trainen. Daarnaast wordt een versie van de app met je logo en eigen kleurgebruik vastgesteld. Je betaalt in eerste instantie een jaarlicentie voor vijftig medewerkers. Uitbreiden kan later nog. Binnen twee maanden na je eerste telefoontje met BEDDERx is je project-app live, mooi op tijd om aan het begin van het tweede projectjaar geïntroduceerd te worden.

Op je school

Eigen app om je docenten in de klas te helpen groeien

Op je school wordt structureel geïnvesteerd in nascholing van de docenten. Gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling: de houding en rol van docenten in de klas. Ondanks de hoge motivatie maken de werkdruk en de combinatie van online en offline lesgeven het moeilijk om het geleerde in de klas toe te passen.

Je oplossing bij BEDDERx

Je lanceert een eigen vak-app voor docenten, om hen te helpen om te komen van weten naar doen. Voor de app bepaal je zelf de inhoud en kun je die tussendoor aanpassen. De app krijgt de huisstijl van je school. Je configureert dus zelf nudges en meetvragen. BEDDERx heeft je wel feedback gegeven op je eerste serie nudges en de publicatie van de app verzorgd.

Voorbereiding? Denk aan twee avonden van je tijd plus de gebruikskosten van dertig leraren voor één schoolseizoen. En: al binnen een maand na het eerste telefoontje met BEDDERx was je app live en kon de eerste groep starten. Resultaat: een investering die gewoon bruikbaar blijft in volgende jaren en die je kan uitbreiden met andere scholingsgerelateerde thema’s waar nudgen, meten en monitoren nuttig zijn.

Bij je boek

Eigen app om de lezers van je boek te blijven begeleiden

Je schrijft boeken waarmee je lezers helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling. Je boek verkoopt redelijk. Je geeft bovendien trainingen, maar door meer klanten houd je tevens minder tijd over om te schrijven. Dit dilemma betekent dat je upselling-kansen misloopt. Je besluit een app in te zetten om je community van lezers actief te binden en ze te helpen de beoogde gedragsverandering door te maken.

Je oplossing bij BEDDERx

Je lanceert een eigen app in een stijl die bij je boek past. Je bent in staat voor je eigen app zelf de nudges en pulse-metingen te configureren. BEDDERx regelt de publicatie van je app in de app stores en uiteraard de activatiecode, die je gaat uitreiken aan je lezers en deelnemers.

Voorbereiding? Hooguit twee avonden van je tijd, plus de kosten voor vijftig gebruikers voor één jaar. Al binnen een maand nadat je voor het eerst belt met BEDDERx kun je live, mooi op tijd om de verkoop van je nieuwste boek kracht bij te zetten. Je hebt het plezierige gevoel dat je van een simpel idee een haalbare innovatie hebt kunnen maken.

In je kerk

Je kerkgemeenschappen verrijken met thema’s en wat er leeft
Stel: je wilt belangrijke thema’s in het kerkelijke jaar door laten druppelen in de gemeenten. Je weet dat er vooral vrijwilligers actief zijn en dat daarnaast kennis verloren gaat door de wisseling in de ambten. Daarnaast vind je het essentieel om een actueel beeld te krijgen van wat voor jongeren belangrijk is. Zij zijn de kerk van de toekomst. Je besluit moderne digitale middelen in te gaan zetten zodat je niet langer afhankelijk bent van enquêtes, die weinig respons opleveren, ook nog vaak van dezelfde mensen.

Je oplossing bij BEDDERx

Je lanceert een app in de huisstijl van de kerk, voorzien van nudges en metingen die het lopende jaarthema raken. Tegelijk bouw je, met de app, aan een digitale bibiotheek waarmee gemeenten nieuwe vrijwilligers kunnen inwerken, en vooruit kunnen helpen van weten naar doen. Je dienstenorganisatie kan zelf de app configureren en beheren, BEDDERx neemt de techniek en de publicatie in de app stores voor haar rekening. Je bepaalt zelf aan welke groep je de app eerst uitreikt en kiest voor het jeugdwerk, waarbij je eerste keus valt op een aantal pilot-gemeenten.

Voorbereiding? Je hebt genoeg aan drie voorbereidende bijeenkomsten, plus de kosten voor 250 gebruikers voor één jaar. Binnen een maand staat alles klaar, op tijd voor het winterseizoen, en een marketingcampagne om de app te promoten.

Nudges die je met de BEDDERx software maakt, zijn als het krijgen van kleine cadeautjes. Ze zijn 'spot-on': precies passend bij mijn huidige ontwikkelbehoeften. Ze inspireren me om door te gaan en het in de praktijk toe te passen.


Andre de Rooij // Manager OE Shell Downstream